fredag den 13. juli 2007

Idag kom vi her til Carpenteria, lidt syd for Santa Barbara, hvor Karin, Anders og Emma bor. Vi har faaet en dejlig modtagelse hos den lille familie, der bor i et fint hus i et villakvarter et par hundrede meter fra Stillehavet. Elsebeth og Karin har da ogsaa faaet vendt verdenssituationen ganske grundigt allerede, men mon ikke der ogsaa bliver noget at snakke om de naeste dage.
I haven er der baade citron-, appelsin- og banantraeer. Vejret er stort set det samme hele aaret her - som idag: skyfri himmel og ca.25 gr.C.
Emma paa 3 aar er en helt uimodstaaelig charmetrold og vi er allerede blevet hendes bedste venner. Hun taler et herligt sprog - en blanding af dansk og amerikansk. Vi glaeder os til nogle hyggelige dage her i det sydlige Californien sammen med dem.
I mandags koerte vi fra San Francisco i en flot udlejningsbil, Pontiac G 6, 6 cyl.,2.4 l naturligvis med automatgear, og via overnatninger paa moteller i Santa Cruz, Monterey og Morro Bay kom vi hertil. Vi har set en masse og kan kort naevne noget af det: en nationalpark med de gigantiske redwood-traeer, der er over 100 m.hoeje, op til 2000 aar gamle og omkring 6 m. i diameter, saa der er noget for en rask skovhugger. Vi koerte en flere hundrede kilometer lang tur helt ude ved Stillehavskysten, helt utrolig flot og meget afvekslende. Bl.a. saa vi en stor flok soeelefanter paa ca.50 stk., som laa og solede sig og tumlede paa stranden - helt fantastisk. Vi haar ogsaa vaeretpaa udkig efter hvaler, men uden held - indtil videre.
Idag kom vi saa forbi den danske by Danevang og det var en noget spoejs oplevelse at gaa ned af King Atterdags Avenue og se paa spisekort med danske frikadeller m.m. lavet af mexicanske kokke, men vi fik da en lang snak med en dame der var udvandret med sin familie i 1958 og havde klaret sig fint. Vi moedte hende tilfaeldigvis i en ef de ganske faa toejforretninger vi har vaeret inde i!
Det er stadigvaek meget let at faerdes herovre. Alle er helt utrolig venlige og lette at komme i snak med og indtil videre har det vaeret meget let at koere rundt i bil og finde moteller til rimelige priser, og saa laenge dollaren fortsaetter sit frie fald gaar det fint! Maden er meget spaendende og ganske overdaadig, igaar fik vi fx.en Dirty Harry Burger paa Clint Eastwoods kro i Carmel, som hedder Dirty Hogs Breath. Desuden har vi naturligvis faaet blaeksprutter og meget andet godt fra havet og andre steder. Kort sagt: vi lider ingen noed,

NB: det er dejligt at laese jeres kommentarer!

Kh Elsebeth og Poul

mandag den 9. juli 2007

Idag mandag er vi ved at forlade San Francisco efter 3 dage i denne spaendende by, hvor vi har set en masse. Igaar cyklede vi et par timer rundt i Golden Gate Park, hvor der var swing-dans i parken, march for bryst-kraeft behandling,kunstudstilling og meget mere.

Vi er efterhaanden kommet ind i rytmen med det amerikanske storbyliv og den fantastiske service man faar alle steder. Herovre ser det ud til at McDonalds forlaengst er blevet udkonkurreret af kvalitetsrestauranter med en helt anden service.

Vi er ikke blevet solbraendte endnu, da det ikke har vaeret over 20 grader her i byen. Naar vi nu bevaeger os mod syd skulle temperaturen komme vaesentligt hoejere op. De meget stejle gader har varet en udfordring for vores acchillessener og laegmuskler og Elsebeths hofte, men vi har klaret det. Den stejleste gade har en haeldning paa 31 grader, saa naar man skal hvile kan man laene sig op ad den. Til sammenligning er Hjarupvej bare en lille knold.

Nu skal vi have fat i vores udlejningsbil og se om vi kan finde ud af at koere med automatgear og finde rundt i denne millionby. Ifoelge planen bevaeger vi os langsomt mod Karin i Santa Barbara og foelger stillehavskysten, der skulle vare ganske imponernde.

Knus Elsebeth og Poul